Ma-planering för kap 3

Hej

Vi närmar oss slutet av höstterminen i åk6. Tillsammans har vi hittat arbetsmetoder och strukturer för genomgångar samt en mycket bättre arbetsro på lektionerna. Tänk på att träna lite extra på multiplikationstabellerna. Ställ gärna ströfrågor då och då hemma, på de svårare multiplikationerna såsom (6*7, 7*7, 7*8, 8*8). Vi kommer att börja med multiplikationstesten igen denna eller nästa vecka. Eleverna kommer dessutom att få ett extrahäfte som de kan arbeta med på läxhjälpen alternativt hemma för att stärka sin trygghet i att visa hur man räknar dvs aritmetiken.

Eleverna har fått sin planering och de flesta har klistrat in den i sin GG-bok: Matematik v48-6 Algebra

Vi är också färdiga med den muntliga delen av NP i matematik. Detta var den första delen av total fem delar. Datumen för de resterande fyra delarna av NP i matematik är 7 och 9 maj 2018.

//Anna